Het is alweer vrijdag! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hannah Hoyng - WaarBenJij.nu Het is alweer vrijdag! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Hannah Hoyng - WaarBenJij.nu

Het is alweer vrijdag!

Door: Hannah

Blijf op de hoogte en volg Hannah

05 Februari 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Beste allemaal,

Jeetje het is alweer vrijdag. Ik ben hier alweer ruim een week.

Zoals ik in mijn vorige berichten heb geschreven zit ik op dit moment in de ‘Induction’ periode van mijn stage. Ik krijg op dit moment een introductie op alle afdelingen, zodat ik goed weet wat elke afdeling doet en hoe elke afdeling te werk gaat. Natuurlijk weet ik door school en mijn vorige stage een hoop, maar dit hotel is echt heel anders dan wat ik gewend ben. Dit komt doordat er veel meer personeel beschikbaar is, het een 5 sterren hotel en omdat mijn vorige stagehotel 4 sterren had.

In het hotel, maar ook in heel Kaapstad, doen ze aan ‘Job Creation’. Voor alle werkjes in het hotel, maar dus ook in heel Kaapstad, wordt een baan gecreëerd. In Nederland doen werknemers meerdere taken, maar hier heeft iedereen zijn eigen taakje. Dit gaat tot het sorteren van al het vuilnis van het hotel tot hostess in elk F&B gedeelte. In de supermarkten en winkels staat er naast de kassajuffrouw ook iemand om je spullen in te pakken (jammer alleen dat dit niet echt snel gaat). Verder staat er bij de benzinepomp iemand om te tanken en nog veel meer werkjes die in Nederland al land niet meer bestaan of zijn wegbezuinigd. Jammer is alleen dat je zou denken dat door het grote aantal mensen dat beschikbaar is dingen veel sneller gaan, maar het tegendeel is waar. 3

Ik heb de afgelopen dagen meegelopen met het restaurant ‘Signal’, de maintenance afdeling, de spa (hier heb ik genoten van een heerlijke massage, omdat het niet druk was), functions, florist, laundry, uniforms, housekeeping en housekeeping supervisors. Ik heb een kijkje mogen nemen in vele kamers en ik moet echt zeggen op de site zijn ze mooi maar in het echt zijn zo ook echt super. Ze zijn ruim en hebben allemaal een geweldig uitzicht. Ik heb ook vernomen dat ik 1 nacht in het hotel mag verblijven. Deze nacht zal ik natuurlijk aan mama cadeau doen als ze hier is. Ook heb ik gezien dat er speciale prijzen zijn voor werknemers wat betreft het gebruik van de spa faciliteiten (knippen, manicure, pedicure massage etc.). Deze prijzen zijn vrij laag, dus hier ga ik graag een keer gebruik van maken.

Ik ga zo meteen meelopen op de Front Office en daarna iets drinken met Natalie op Longstreet.

Meiden van de hockey heel veel plezier deze drie dagen en geniet ervan (mijn hockeyteam is namelijk op teamuitje in Madrid). Erg jammer dat ik het moet missen, maar het is niet anders.

Liefs Hannah

• 05 Februari 2010 - 16:20

Anke:

Ha lieve Hannah,

Klinkt super. Echt leuk om je verhalen op deze manier te kunnen volgen.
    Ik vroeg me al af wat Jacq in Madrid ging doen. Haha. Nu duidelijk.

Succes met alles en laat je maar heerlijk verzorgen.. Ben jaloers! :-)

Liefs,
    Anke

• 05 Februari 2010 - 16:26

Anouk:

Hey lieverd,
    Wat vliegt de tijd. Alweer een week daar! Ik blijf je volgen... Leuk om je verhalen te lezen. Had nooit verwacht dat je het zo trouw bij zou houden. Ben trots op je! Hier drukke week achter de rug, maar dat hoor je allemaal nog wel. Liefs en veel plezier! Ook groeten van Philip!

• 07 Februari 2010 - 02:46

Dames 1:

Lieve Hannah,
    We hebben het super in Madrid, voelen ons natuurlijk niet schuldig aangezien jij in KAAPSTAD zit!!! Je raad nooit wat wij vandaag gedaan hebben. We zijn naar een wedstrijd geweest van Real Madrid tegen Espanyol. SUPERVET!! We hebben Kaka zien scoren en van der Vaart een super assist zien geven. Verder zijn we iedere avond in de kroeg te vinden en nemen we morgen die hop on hop off bus. Dan is het weekend alweer voorbij :(. We missen je wel Hannah, de pot is toch niks voor Max. Hij is al op voor morgen, beetje jammer. Owja en we hebben gehockeyd tegen dat Club de Campo team. We moesten tegen Maartje Scheepstra, oud Nederlands elftal speelster!!! Merel heeft haar ff gedold. Verder een paar spaanse internationals, en we hebben maar met 4-1 verloren. Was wel een leuke ervaring. Tot snel lieve Hannah!!! Dikke kus

Verslag uit: Zuid-Afrika, Kaapstad

Hannah

Hey, Ik ben eigenlijk niet zo fan van deze websites. Maar ik heb gemerkt dat het wel een hele leuke manier is voor thuisblijvers om de 'pionier' te volgen. Dus heb ik besloten om (voor degene die het leuk vinden) een website bij te houden over mijn belevingen. Ik hoop dat ik doormiddel van deze website de personen, die geïnteresseerd zijn in mijn avonturen, op de hoogte houdt van mijn diepte- en hoogtepunten. Veel plezier met lezen! Hannah

Actief sinds 13 Jan. 2010