20 dagen voor de World Cup!
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Hannah
15 Juni 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Afgelopen week ben met twee huisgenoten naar een concert van Goldfish geweest. Goldfish is een Zuid-Afrikaanse band die zeer westerse muziek maakt. Even downloaden mensen. Gelukkig had een huisgenoot een maand geleden hun muziek op mijn computer gezet, dus ik kende alle oude liedjes.
Op zondag was ik uitgenodigd door een collega om met haar en haar gezin naar de kerk te gaan en bij haar de dag door te brengen. Ik ben hier zeer enthousiast op in gegaan. Op zondag morgen werd ik naar 4 uur slapen wakker gemaakt door mijn wekker. Ik werd namelijk om 7.30 opgehaald. De kerk begon om 8 uur en eindigde om 11.30. Het was zeer bijzonder, ook al ben ik het met veel niet eens en staat het recht tegenover wat ik geloof. Ze nam me mee naar haar huis. Ze woont in Mitchell’s Plain een coloured township in Kaapstad. Ik heb genoten van het eten dat ze had gemaakt en met haar kinderen gespeeld. Ik heb ook veel gesprekken gehad over hun leefsituatie, Apartheid, townships en nog veel meer. Ik hier elke dag nieuwe dingen, niet perse werk gerelateerd, maar wel levenservaring georiënteerd.
Vandaag op 11 juni is de WORLD CUP begonnen. Het was hier al de afgelopen dagen een gekke huis en vandaag sloeg alles. Ik woon pal naast het stadion en de Vuvuzela’s beginnen om 6 uur ’s morgens. Als iemand wil dat ik ze als souvenir richting Nederland neem….uuhhhh… ik dacht het van niet. Ik denk dat het het beste is voor elk land dat die dingen in Zuid-Afrika blijven. Ze maken een waanzinnige herrie als je goed kan blazen. De straten zijn vol met mensen en iedereen doet gek. Zelfs het hotel slaat door. Het WORLD CUP lied wordt gedraaid door de intercom, Bafana bafana shirts worden gedragen op het werk, vlaggen op de wangen, vlaggen in het haar, hoeden op de hoofden, het is echt een gekkenhuis.
Ik hoop dat iedereen geniet van het voetbal en neem van mij aan dat de WORLD CUP tot nu toe een hele hoop goede dingen voor Zuid-Afrika heeft gebracht.
Liefs Hannah
15 Juni 2010 - 15:43
Anke:
Ha lieve Hannah,
Vuvuzela’s om mee wakker te worden lijkt me nou niet het grootste feest.. :-S
Ook op tv is het zo gek, het stadiongeluid is zachter gezet, dus je hoort die krengen minder, maar daardoor komt ook de sfeer in het stadion minder over. Ach ja, die gekke Vuvuzela’s hebben ook wel iets.
Ga je nog een wedstrijd kijken een keer?
Liefs!
Anke