Home sweet home met mijn tweede moeder Ellen!
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Hannah
07 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
De afgelopen drie dagen waren geweldig! Ellen was hier en ik heb genoten!
Afgelopen vrijdag om 4 uur belde ik Ellen op om te vragen waar ze was. Ze was in haar hotelkamer aan het chillen. Ik ben toen als een haast naar huis gelopen, heb mijn spullen gepakt en ben razend snel naar de Westin Grand gegaan. Heerlijk een bekende knuffel, iemand die je niet 1,5 maand kent maar iemand die je als je tweede moeder ziet en je behandeld als haar derde kind. Na een goede knuffel zijn we naar de hotelkamer gegaan en hebben daar heerlijk bij gekletst. Ellen had de spullen van mama bij zich waar ik nog om gevraagd had, maar ook kaarten van Max, Jacq en het hockeyteam! (Max ik hang ze allemaal op ;)) Dankjewel, echt super!! Daarnaast ook heerlijke Nederlandse snoepjes en de Beaumonde, Linda en FLOW (het beste blad ever)!! Max en Jacq echt onwijs lief!! Ik hoop echt dat jullie mij hier nog kunnen bezoeken.
Om 7 uur naar beneden om te zien wie van de KLM crew ook mee ging eten. 1 andere collega was beneden dus zijn we gezellig met z’n drieën richting de Waterfront gegaan om bij BAIA (seafood restaurant, 1 van de beste heb ik mij laten vertellen) te gaan eten. We hebben heerlijk genoten van verse vis. Voor Tessa: ik had Cape Salmon, dit is een witte zalm, echt heerlijk! Na ons buikje rond te hebben gegeten zijn we heerlijk richting het hotel gegaan.
Op zaterdag was ik om 6.30 wakker. Dat heb je als je de hele week om 5.45 op hebt gestaan. Lekker blijven liggen tot 8 uur en toen een heerlijk douche genomen in de Westin. Toch wat anders dan een camping / tuinhuis douche. Vervolgens heerlijk ontbeten met vers fruit, muffins, wafels met chocolade saus, pancakes met bosvruchten en vanille saus en natuurlijke overheerlijke koffie, juices en smoothies.
De lucht was zaterdag ochtend helder, het was wind stil en een temperatuur van 33 graden. Een ideale ochtend om de Tafelberg op te gaan. Tickets onder de 18 zijn 80 Rand (voor volwassen 160) dus voor de gelegenheid heb ik misbruik gemaakt van mijn jonge uiterlijk. Ellen is al meerdere malen in Kaapstad geweest maar was nog nooit op de Tafelberg geweest. Een collega van ellen ging ook mee. Het was niet druk en konden zo de lift in om op de Tafelberg te komen. Het uitzicht is prachtig. Je kan Kaapstad, de haven, de rotsen en de omliggende plaatsen supergoed zien liggen. Het is genieten op die berg. ’s Middags zijn we naar het strand in Camps Bay gegaan. Hier hadden we afgesproken met nog een collega van Ellen. Toen we het strand op liepen zagen we opeens Kimberly, dus die is er ook gezellig bij komen liggen. Tot 7 uur op het strand gebleven en vervolgens richting het hotel gegaan. ’s Avonds genoten van het zwembad, sauna, bubbelbad en natuurlijk het uitzicht van de spa. Je zit op de hoogste verdieping (19de) en dan kan je uitkijken vanuit het zwembad, sauna of bubbelbad over de haven, Waterfront en Greenpoint stadium. Tot slot hebben we roomservice (voor Tessa: Venison mamosa’s met french fries) besteld en ben ik na 5 minuten in slaap gevallen.
Vanochtend heerlijk geslapen en natuurlijk weer van het fenomenale ontbijt genoten. Ellen en ik zijn richting mijn huisje in Greenpoint gelopen, zodat ze aan het thuisfront foto’s kan laten zien. En mensen die zijn gemaakt, dus ga vooral langs. Ik ben zelf ook bezig om ze op te sturen om hierop te zetten, maar ze zijn te groot. Iemand suggesties? Vervolgens genoten van een cola light op het terras tegenover het Greenpoint stadion. Daarna doorgegaan naar de Waterfront om toch nog even te winkelen. Heerlijk van een ijsje genoten en op het terras gezeten, want het was te warm om andere dingen te doen. Vandaag was een zeer warme dag, maar liefst 38 graden. Mijn rug is de hele dag een zwembadje geweest.
En toen….. was het tijd…. Ellen ging terug naar het hotel om nog even te ontspannen en haar ogen te sluiten. Ik liep met haar een stukje mee naar het Westin busje. De brug was open want er moesten twee grote zeilboten de haven binnen gaan. En daar in de verte DOLFIJNEN. Voor de catamaran ‘OMAN’ (zeer mooi ding) zwommen wel tussen de 10 en 15 dolfijnen. Echt GEWELDIG!! Foto’s maken, gillen! Dit is de reden waarom ik hier ben. Dingen zien die ik in Nederland niet zomaar kan mee maken. Het afscheid van compleet! Ik mis Ellen nu al en mis op dit moment mama en oma meer dan ooit!
Dank je wel Ellen voor dit fantastische weekend!
Liefs Hannah
08 Maart 2010 - 18:44
Anke:
Ha lieve Hannah,
Echt heel jammer dat ik niet mee kon dit weekend.. Was er natuurlijk heel graag bij geweest. Wat heb je geweldig genoten. Heerlijk. Geniet nog lekker verder en leuk om elke keer iets over je belevenissen te lezen!
Liefs,
Anke -
09 Maart 2010 - 16:29
Frens:
Geweldig Hannah, wat fijn dat je zo'n leuke tijd hebt en er vrienden zijn die je ook "nog even" een bezoekje brengen. Suggesties vanwege de te grote foto's; ik weet 't niet zeker maar als je er pdf.files van maakt?
Hoe bevalt je werk?
Lieve groet van Frens en Barbara.