Skydiven op Nathalie’s verjaardag!
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Hannah
23 Maart 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Afgelopen zaterdag was het Nathalie’s verjaardag. De hele dag was vol gepland met geweldige activiteiten. In de morgen vertrokken we (Natalie, Kimberly, Roderick en ik) richting Melkbosstrand om te gaan parachutespringen. Natuurlijk eerst een keer verkeerd gereden maar uiteindelijk toch op de plaats van bestemming aangekomen. Na de ‘in case of emergency’ formulieren te hebben getekend gingen Kimberly en Roderick het eerst de lucht in. Vervolgens gingen Natalie en ik met het vliegtuig de lucht in. We zaten allebei aan mannen vast. Deze waren zeer aardig (mag ook wel, ze mogen met twee leuke dames tandem springen). Ze stelden ons op ons gemak en legde alles goed uit. Na met het vliegtuig 20 minuten te hebben gevlogen waren we gestegen tot een hoogte van 9000 voet (3 km). Natalie sprong als eerste en vervolgens ging ik er achteraan. Het is een heerlijk vrij gevoel die vrije val. Maar hoooooowww….. wacht ik moet ook ademen… dat is wat moeilijker in de lucht, maar gelukkig duurt de vrije val ongeveer 30 sec en kan je daarna relaxen in de lucht. Na deze spectaculaire ervaring zijn we richting Kaapstad gegaan om ons klaar te maken voor de volgende activiteit. We hebben ons opgedoft en hakken aangetrokken (Roderick natuurlijk niet). We zijn richting het Mount Nelson (5 sterren hotel) gegaan en hebben daar van 14.30 tot 17.30 van een heerlijke High Tea genoten. Sandwiches, pastries, fruitsalade, taarten er was van alles en lekker…. Wow… echt goddelijk!! En toen vroeg de ober… wie is Natalie? De vriend van Natalie had een fles champagne en een verjaardagstaart geregeld! Echt super romantisch! Dus naast een heerlijke High Tea hebben we ook genoten van een goed glas champagne!
Vervolgens heerlijk uit gebuikt en ’s avonds richting de Hemsphere (ofzoiets) gegaan. Deze club is op de 32ste verdieping van het ABSA (bank) gebouw. Echt super. Heerlijke muziek, lekker cocktails en goede airco (zeer belangrijk in Kaapstad).
De volgende dag naar Camps Bay gegaan en ’s avonds richting de grote gele M aan de overkant van de straat gegaan.
Donderdag had ik een vrije dag en ben ik naar Home Affairs geweest om mijn visa te verlengen. Ik ben daar van 7 uur ’s morgens tot 9.30 geweest en moet volgende week weer terug… dus to be continued…! Vervolgens richting Natalie gegaan om het laatste stuk chocolade taart op te eten van haar verjaardag
Daarna Ireen (oud team genootje van hockey) opgebeld om te kijken of zij tijd had om af te spreken. En ja, ze was in de buurt. Dus ben ik Ireen op gaan zoeken in Kloof street. Echt super raar om elkaar te zien in Kaapstad, maar wel weer heel fijn om iemand bekends uit Nederland te zien en te spreken.
Vervolgens heerlijk gelopen door Kloofstreet en Longstreet en tot slot richting mijn huis gelopen. Ik heb op deze dan ongeveer 9 km afgelegd en was klaar met lopen.
’S Middags ben ik met Martin voor de eerste keer gaan surfen in Muizenberg. Ik heb alle hoeken van het water, surfboard en het strand gezien. Water in mijn neus, mond en oren gehad… maar ik heb twee keer gestaan op een golf en dat gevoel is heerlijk. Het enige wat minder leuk was, was dat toen wij terug kwamen van het surfen er in de auto was ingebroken. Ik had gelukkig mijn tas in de achterbak gedaan, maar Martin had al zijn spullen in de auto laten liggen. Dus zijn zonnebril, portemonnee, surfschoenen, handdoeken, jack en sigaretten waren weg. Echt super balen. Maar goed, ik zie het maar als een leer proces.
’S Avonds had een de nieuwe jongen in het huis gekookt. Echt heerlijk om een goede maaltijd te krijgen die je niet zelf hoeft klaar te maken. Dat mis ik toch wel…!
Vrijdagavond naar een braai gegaan van een collega trainee uit Nederland van de Hotelschool in Maastricht en nog veel meer Nederlandse mensen ontmoet!
Zaterdagavond richting Cubana gegaan om daar een hapje te eten, vervolgens op tijd richting huis gegaan om op zondagochtend Lion’s Head te gaan beklimmen met een collega van de Accounts afdeling. Zij had mij uitgenodigd en ik kon natuurlijk deze uitnodiging niet weigeren. Helaas was het wel erg bewolkt en kon ik gedurende de klim en op de top niets zien. Dus zal ik deze berg nog een keer moeten trotseren.
Vandaag (maandag) was ik vrij en heb ik heerlijk uitgeslapen (7.30). Vervolgens gewassen en schoongemaakt. Daarna belde Lara (Duits meisje uit mijn huis) of ik mee ging naar het Greenpoint stadion om naar het gospel event te gaan. Ik had hier al van gehoord op mijn werk, maar was vergeten kaarten te kopen. Een vriendin had kaarten over en ben toen met hun meegegaan. Het was een soort gospel kerkdienst in het stadion. Zeer goed voor mij om het te hebben meegemaakt, maar het is heel moeilijk om het allemaal aan te horen, want ik heb een totaal andere mening dan zij. Vervolgens genoten van het weer op Camps Bay en daarna lekker gebraaid bij mij thuis.
Ik moet morgen weer vroeg op, dus wens iedereen een goede nacht.
Het belangrijkste: Tessa komt 10 april naar Kaapstad voor 2 weken, dus ik zal opnieuw Nederlands bezoek krijgen. Ik kan niet wachten.
Liefs Hannah
23 Maart 2010 - 20:27
Daf En Sien:
Reeeeeetegaaf dat we elkaar net gesproken hebben. Ofja, voor de helft, hahahahaha wat een anti climax. Maar superleuk!
Maybe tot vrijdag!
Liefs, kus -
24 Maart 2010 - 09:07
Maxime:
Heey chick,
Dat klinkt allemaal supervet!!Ben zeer jaloers. Mama heeft die reis die ze moest krijgen om daarna naar kaapstad te kunnen niet gekregen. De kans dat wij lang komen word steeds kleiner. Misschien in mei... Verder gaat hier alles prima, Ellen heeft me nog niet buiten gezet dus dat doe ik goed. We hebben vorige week hockeyboeken naar je moeder gebracht want die had ze nodig voor haar kindertjes. Ook de fotos heeft ze inmiddels gezien. Hoe staat het met je shampoo voorraad? Moeten we nog iets sturen ;). We hebben trouwens verloren zondag, zoooooo klote We waren echt beter, maar als je geen doelpunt maakt dan kun je niet winnen. Verder heb ik bijna een baan bij de hockeyclub. Voor 20 uur als trainers coordinator, samen met Hans. Krijg als het goed is deze week mijn contract te zien. Kan ik beetje mijn scriptie afronden en werken. Geniet van alles daar en hopelijk tot snel! Dikke Kus Max -
24 Maart 2010 - 11:02
Anke:
Ha lieve Hannah,
Klinkt weer fantastisch!! En wat leuk dat Tessa komt. Nog heel veel plezier, denk aan je!
Liefs,
Anke -
24 Maart 2010 - 16:33
Tessa:
Hey Hans,
Ik wil ook gaan high tea'en!Skydiven hoef ik niet hihi, dus maar goed dat je dat al gedaan hebt zonder mij. Tot over 2 weekjes!
Kusjes -
31 Maart 2010 - 20:07
Jaap Jan:
Hey Hannah!
Mooi dat je het daar zo naar je zin hebt!
Groeten uit Den Bosch!