Op ontdekkingsreis in de wijnlanden!
Door: Hannah
Blijf op de hoogte en volg Hannah
07 April 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Vorig weekend ben ik met Natalie en Melissa (Nederlands meisje dat we hebben ontmoet in de Hemisphere) naar Stellenbosch en Franschhoek gegaan om de wijnlanden te ontdekken. We hadden een auto gehuurd (daarbij moet gezegd worden dat geen van ons drieën nog auto had gereden in Kaapstad). Maar we gingen relaxed op weg. We zijn eerst richting Franschhoek gegaan. Hier hebben we heerlijk geluncht en Belgische chocola gekocht (en natuurlijk gegeten). In Franschhoek hebben we de wijnlanden Simonig, Moreson en Chamonix gezien en natuurlijk wijn gedronken. Vervolgens richting het hostel (zeer primitief en goedkoop, dus geweldig voor studenten) en het stad (dorpje) gaan ontdekken. Zeer klein en schattig. Daarna richting Catwalk en Springbok gegaan. Dit zijn de plaatselijke clubs in Stellenbosch waar het te doen is. Jammer genoeg waren de andere bezoekers 18 en jonger, dus waren wij snel klaar.
Op zondag ontbeten in Stellenbosch en vervolgens richting Stellenzicht. J.C. Le Roux (heerlijke sparkling wines) en Spier (zeer toeristisch) gegaan. Het was super mooi weer, dus tussen door genoten van het weer.
Op maandag was het volle maan en ben ik met mijn huisgenoten Lion’s Head opgeklommen. We waren een beetje laat, dus mijn huisgenoot besloot de berg op te rennen. Normaal loop je in 50 a 60 minuten naar boven, wij hebben er 35 minuten over gedaan. Ik was kapot. Maar goed een lekker work-out.
Dinsdag has ik een EDUCATIONAL van mijn werk en waar ging ik naartoe? Naar de wijnlanden. Ik ben ook dinsdag richting Stellenbosch gegaan met een hele goede en bekende gids die zeer vol van zichzelf was. Ik ben naar Villiera, Tokara en Delaire geweest. Tevens heeft hij natuurlijk het centrum, campus en faculteiten van Stellenbosch laten zien. Een heerlijke dag die vooral heel GRATIS was (blijf toch een Nederlander) ’s Avonds was ik uitgenodigd door mijn Amerikaanse huisgenoten voor een Joodse Ceder. Deze mogelijkheid kon ik natuurlijk niet laten schieten en heb het Jodendom op een nieuwe zeer interessante manier beleeft. Mensen ik verbreed mijn horizon hiero.
En toen op woensdag was de dag daar… ik moest weer richting Home Affairs om mijn visum te verlengen. Om 6 uur uit de veren zodat ik daar om 6.45 zou zijn (by the way Home Affairs gaat pas om 7.30 open, maar hoe vroeger hoe beter zou je denken). Ik had het goed ingeschat en zat bij de eerste tien mensen die hun visum gingen ophalen. Ik verwachte dus naar 2 a 3 uur wel klaar te zijn. HELAAS!!! Ik heb hier tot 13.00 gezeten. Na 5.5 uur wachten kreeg ik eindelijk de verlenging van mijn visum. Ik wist dat het lang zou gaan duren (daar staat het namelijk om bekend), maar dit sloeg alles. Thuis aankomen een uur gaan slapen en vervolgens om 3 uur richting werk gegaan. Ik was om 00.50 thuis en moest de volgende dag (eigenlijk dezelfde dag) weer om 7.00 beginnen. Dit had tot gevolg dat ik op donderdagavond ben ingestort en zeer vroeg in mijn bedje lag. Vrijdag weer Muffins gebakken voor de afdeling waar ik de hele week had gewerkt. Deze keer was de gelukkige ‘Bascule’. De bar van het hotel. Zaterdag heerlijk gegeten in Beluga, een zeer goed restaurant in Greenpoint. Het restaurant wordt aangeraden door aan mensen in het hotel, dus we moesten het natuurlijk ook een keer zelf gaan bezoeken. En vandaag zondag een relax dag. Beetje wassen, schoonmaken en richting het strand. Eigenlijk waaide het te hard vandaag en het zand zit echt overal, maar het wordt kouder en er zullen niet zoveel strand dagen meer komen. Voor de goede orde, ja ook hier wordt het kouder. Het is hier nu herfst en ’s avonds koelt het flink af.
Deze week moet ik werken in ‘Signal’ het restaurant als een hostes. Ik heb hier vorige week ook al een paar shifts gedaan.
Ik heb het weekend vrij om Tessa te ontvangen in ZUID AFRIKA!! Beter!
Tot slot, fijne pasen!!
Liefs Hannah
07 April 2010 - 14:15
Jacq En Max:
Zou jij een gift willen storten op het volgende rek.nr. 8908926 t.n.v. het Help Maxime en Jacqueline Bierings de lente door fonds. Dan storten wij wel een gift terug voor je kindertehuis. Ik ga je mailen trouwens binnenkort, maar heb het druk met mn scriptie enzo ;) Nee, das niet waar natuurlijk! Heb je veel schokkend nieuws te vertellen! Liefs Jacq -
07 April 2010 - 15:47
Anke:
Klinkt weer tof allemaal! Denk aan je.
Liefs,
Anke -
08 April 2010 - 08:53
Nicole:
He han,
klinkt echt heel fijn daar, zit ik hier in mn hokje, buiten lekkere regen mooi jaloers te wezen. Heel veel plezier nog!!!!!
xje -
08 April 2010 - 21:06
Meg:
Hoi Hannah, heb je mail pas gisteren 7 april ontvangen, dus Pasen is al voorbij was erg gezellig met de kleintjes eieren zoeken. Was nog bij Oma die terecht heel trots op je is en uiteraard ook op mamma. Nog een mandje en dan komt ze! Liefs T.Meg -
09 April 2010 - 10:19
SIEN:
Nohhh Tess komt morgen al! Geluksvogel! En ik maar hard werken aan mn scriptie.. BLUHH! Ik zou willen dat ik nu in Tessa haar koffer zat...
Have fun jullie 2.. We gaan nog Skypen met zn 4 hoor!
KUSJES -
12 April 2010 - 06:29
TP:
Hoi Hannah,
Lees ik dat nou goed: nog nooit gereden in Kaapstad en dan met wijn op achter het stuur... ;-)
Toevallig al de middenstip van "Soccer City" of het "Cape Town Stadium" te pakken kunnen krijgen?
Het klinkt verder fantastisch.
Enjoy!